Aktiviteter:

Aerobic / Gympa:

 


Aerobic/Gympa är en gruppträning till taktvänliga och kända låtar med härligt tryck i. En träningsform som passar alla genom sin tydliga och lätta koreografi. Vi rör oss med både klassiska och nya rörelser. Aerobic/Gympa ger bra träning för hela kroppen, det är kondition blandat med styrka samt med inslag av balans. Kom och var med på ett kul pass där vi har ett stort leende på läpparna!

 

YIN YOGA:

 

 

Yin Yoga är en träningsform som är en långsam yogastil. Yin yoga har tagit sitt namn ifrån Kinesiska Yin och Yang där Yin betyder skuggsida och Yang betyder solsida. Det är en kosmologisk term från urgammal Kinesisk tradition. Yin yoga är således en passiv träning där Yogan lägger sin fokus på att bearbeta kroppens bindväv istället för att träna musklerna. Att träna Yin yoga ger kroppen och sinnet ett inre ro som leder till en bättre avslappning och minskad stress. Yin yoga kan bidra till att lindra smärta genom en medveten närvaro, acceptans och genom den passiva, långvariga stretchen som mjukar upp och smörjer ligament, lederna och även bindväven i kroppen. 

Zumba Toning och Zumba Fitness:

 

 

Zumba® Fitness är dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella hitlåtar. Intervallträning för mer effektivitet. En träningsform som ger både fettförbränning, smidighet, kondition och koordination. Populariteten består, just nu cirka 14 miljoner utövare i 185 länder ( 140 000 orter ).

Zumba® Toning ungefär som Zumba® Fitness men med s k toningsticks, hantlar i två olika vikter; 0,45 och 1,14 kg. Styrketräning för hela kroppen till skön musik. Lite lugnare musik än Zumba® Fitness för att minimera skaderisken. Både låtar med och utan vikt  ( t ex core träning ) och alltid en Zumba® Fitness-låt. En träningsform som ger både styrka, fettförbränning, smidighet, kondition och koordination.

 

Barn-Yoga: 

 

Barn-Yoga vänder sig till både barn och ungdom. I dagens samhälle så behöver även barnen komma till ro. Med barn-Yoga, andning och avslappning får barnen vara både här och i nuet och återhämta sig, stanna upp och pausa från alla dom intryck som finns i deras omgivning. Att öva på balans, koncentration, fokus, smidighet så stärks deras självkänsla. Barn-Yoga är helt utan prestation och ett bra kompliment till barnens andra fritidsaktiviteter.